Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Το ντιζάιν της δεκαετίας που πέρασε   Ήταν μια ενδιαφέρουσα δεκαετία γεμάτη φουτουριστικές αλλά και οπισθοδρομικές προσεγγίσεις. Στον χώρο του σπιτιού και της διακόσμησης έγινε αγώνας επιβολής μιας κυριάρχης τάσης. Η παγκοσμιοποίηση και το internet έφεραν νέες αισθητικές αξίες στην χώρα μας. Ο κόσμος ήθελα να ζήσει απλά και μπορούσε πλέον να επιλέγει τις καλύτερες λύσεις από παντού. Ήταν λογικό να είναι το FUSION η επικρατέστερη τάση.
FUSION
   Μέσα σε αυτόν τον αγώνα της αναζήτησης νέας ταυτότητας γνωρίσαμε νέες ορολογίες, όπως urban chic, glamorous simplicity, total white, word fusion, grand chic. Κι αν η ομορφιά κατάγεται από την Μεσόγειο η απλότητα και η ευχρησία κατάγονται από την Σκανδιναυΐα. Το σκανδιναυικό λοιπόν στυλ στο σπίτι στην επίπλωση και στην διακόσμηση ήταν ο μεγάλος νικητής και ο κυρίαρχος της δεκαετίας.
URBAN CHIC
   Πρίν από 10-15 χρόνια καμμιά ελληνίδα δεν θα έβαζε στο σπίτι της ένα τραπέζι από ακατέργαστο μη φινιρισμένο ξύλο. Αντίθετα οι λάκες και τα λούστρα έπρεπε να είναι άριστης ποιότητας. Οι Σκανδιναυοί, είχαν τέτοια τραπέζια από πάντα. Από κοντά και το Country Style (που κάποιοι αποκαλούν και Αγγλικό Kitsch) που έφερε τις ομορφιές της εξοχικής ζωής μέσα στο σπίτι, αδιάφορο αν αυτή η εξοχή ήταν στην Σκανδιναϋία, στην Ταυλάνδη, την Ολλανδία ή την Ελλάδα.
COUNTRY STYLE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκαμπό για πάσο.

Σκαμπό για πάσο. Για περισσότερα σχέδια δείτε Εδώ .